Ingyenes biztonsági ellenőrzés

A VMware Compliance Checker for vSphere egy ingyenes szoftver és - ahogy a neve is mutatja - olyan egyszerű, könnyen kezelhető szoftvereszköz mellyel a vSphere környezetek biztonsága ellenőrizhető.

Az eszköz gyakorlatilag nem csinál mást, mint ellenőrzi a VMware vSphere Hardening Guide-ban javasolt beállításokat, a művelet eredmény egy részletes jelentés. A jelentés hivatozásokat is tartalmaz a javítandó elemhez, ezáltal pontosabban, gyorsabban kezelhető az esetleges probléma.

A javaslatok betartása természetesen nem kötelező, hiszen minden környezetben egyedi követelmények lehetnek, bizonyos beállítások a mindennapi használatot korlátozhatják.

 Az eszköz nem helyettesít egy részletes, infrastruktúrális ellenőrzést, de hasznos eszköz annak egyik állomásában.

A VMware Configuration Manager felhasználói számára elérhető az ingyenes VMware Compliance Checker for PCI eszköz is, mely a PCI DSSv2.1-es követelményeknek való megfelelőséget ellenőrzi. A termék érdekessége, hogy nemcsak virtuális infrastruktúra vonatkozásában végez ellenőrzéseket, hanem akár fizikai kiszolgáló futtató Windows operációs rendszereket is (Windows 2000-től Windows 2008).

Kapcsolódó tartalmak: