Megosztott infrastruktúra: biztonságos társbérlet NetApp tárolón.

Megosztott infrastruktúrában a számítási erőforrásokat képesek vagyunk egy időben biztonságosan elérhetővé tenni több felhasználó számára. Ezek a felhasználók lehetnek maguk az ügyfelek, független üzleti egységek, szervezeten belüli osztályok esetleg alkalmazások. Ahogy a „társbérlők”, úgy az igényeik is széles skálán mozoghatnak, illetve lehetnek akár versenytársak is, így a biztonságos üzemeltetéshez elengedhetetlen, a társbérlők egymástól való elszigetelése, valamint a független felügyelete. A NetApp tároló szinten kínál megoldást, biztosítva a különböző szerver, és alkalmazás környezetet anélkül, hogy minden felhasználó számára dedikált hardver egységre lenne szükség.

Megosztott infrastruktúra előnyei

A megosztott rendszerekkel növelhető a hatékonyság, és csökkenthetőek a költségek. Lehetővé teszik az IT szolgáltatásként való igénybevétele. A prémium szolgáltatások (magasabb szintű üzletfolytonosság és adatvédelmet) költségei is megoszlanak a felhasználók között, így mindenképpen alacsonyabb költségszinten válnak elérhetővé.

Biztonságos társbérlet a DATA Ontap®-ban

A NetApp megoldásának a lényege, hogy egy fizikai tárolón akár 64 db virtuális tároló vezérlőt is létrehozhatunk (vFiler), melyek mindegyike egymástól elszigetelt módon rendelkezik adatterülettel, hozzáférési szabályokkal, és hálózati paraméterekkel. Ilyen módon a fizikai tárolón több független virtuális IP tárolót (NFS, CIFS, iSCSI) hozhatunk létre, és állíthatunk különböző felhasználók, vagy igények szolgálatába.

Biztonságos társbérlet a teljes infrastruktúrára

A Cisco, a VMware valamint a NetApp együttműködik abban, hogy a kölön-külön felhalmozódott tudást a a hálózat a virtualizáció és a tároló rendszerek terén egyesítve, egy a teljes infrastruktúrát átölelő biztonságos társbérlet megoldást ajánljanak. Erről beszél az alábbi videóban Mike Rilev, a NetApp Stratégiai és technológiai igazgatója.