Mire jó a VMware vCloud Director.

Avagy hogyan lesz a virtuális infrastruktúrából felhő?

A szolgáltatásként nyújtott informatika (IT as a Service) koncepció lényege, hogy a jól skálázható virtuális infrastruktúránkat biztonságosan meg tudjuk osztani akár több egymástól független szervezet között, úgy hogy a felhasználók számára a szolgáltatásokhoz való hozzáférés kényelmes és jól szabályozható legyen. A VMware vSphere infrastruktúrán a vCloud Director biztosítja ezt a funkcionalitást.

A fő funkciók áttekintése

Virtuális adatközpontok

A virtuális adatközpontok olyan logikai egységek, melyek egyaránt tartalmaznak számítási-, tárolási- és hálózati kapacitásokat, a szolgáltatások felhasználása teljesen független a tényleges erőforrásoktól.

Társbérlet környezet

Az adminisztrátorok a felhasználókat csoportokra bonthatják. Az egyes csoportok teljesen független virtuális erőforrásokkal kaphatnak, független LDAP –azonosítással, egyedi szabályokkal és termékkatalógussal. Ezzel a tulajdonsággal lehetővé válik a társbérlet, azaz hogy több vállalat osztozzon egy közös infrastruktúrán.

vShield biztonsági technológia

Az infrastruktúra megosztásával kapcsolatos biztonsági kritériumokról – úgy mint határvédelem, port szintű tűzfal, NAT és DHCP szolgáltatás – a vShield technológiák integráltsága gondoskodik.

Szolgáltatás katalógus

Előre konfigurált infrastruktúra vagy alkalmazásszolgáltatások állíthatóak össze, melyből a felhasználók igényeik szerint választhatnak. Lehetnek ezek virtuális gépek, akár csupaszon, vagy különböző operációs rendszerekkel telepítve, de lehetnek komplett alkalmazáscsomagok is. A kínálat egységesítése megkönnyíti a hibakeresést, változáskezelést, és a javítások menedzselését.

Önkiszolgáló portál

A felhasználók igényik kiszolgálásához elérhetik virtuális adatközpontjukat és szolgáltatáskatalógusukat, így önkiszolgáló módon tudják igénybe venni a szolgáltatásokat egy felhasználóbarát web portálon keresztül.
 

Árazási aktualitás

A VMware vCloud Director nagyon hasznos kiegészítője a VMware vCenter Chargeback melynek segítségével felhasználói struktúrákat hozhatunk létre, és oszthatjuk meg a használat alapján akár külön költségmodellt alkalmazva köztük az infrastruktúra költségeit. A két termék integrációjának köszönhetően a Chargeback automatikusan átveszi a vCloud Director struktúráját. 2011. március 10.-ig gyártói promóció keretében a két termék összecsomagolva kedvezőbb áron kapható mint magában a vCloud Director, így aki ennek a beszerzését tervezi annak igazán érdemes élni a lehetőséggel. Árajánlattal állunk rendelkezésre.