Suse Linux Enterprise Server for VMware mostantól még több vSphere felhasználó számára

Mostantól már a vásárlás időpontjától függetlenül minden vSphere tulajdonos jogosult ingyen használni a Novell Suse Linux Enterprise Server (SLES) for VMware termékét.

A tavaly szeptemberi bejelentéskor a SLES for VMware termék ingyenes használati joga még csak a 2010. június 9.-e után beszerzett vSphere licencek tulajdonosaira vonatkozott. A bejelentést követően nagy érdeklődés mutatkozott nem csak a jogosultak-, hanem azok felhasználók körében is, akik régebb óta rendelkeztek vSphere licencekkel. Mostantól ez a lehetőség számukra is nyitva áll, illetve egyidejűleg a hozzáférés módja is egyszerűsödött.

A jogosult felhasználók az alábbi előnyöket élvezhetik:

  • hozzáférést kapnak a SUSE Linux Enterprise Server for VMware lemezkép fájljához
  • ingyenes előfizetés az SLES for VMware frissítéseire és javítócsomagjaira
  • jogosultak tetszőleges számban SLES for VMware futtatására a vSphere környezetben

Tehát a vSphere felhasználói további kiadások nélkül juthatnak egy olyan alkalmazások futtatására széles körben alkalmas Linux operációs rendszerhez, melynek ráadásul a javításokkal, frissítésekkel való követése is megoldott.

A jogosultságnak mostantól csak két feltétele van:

  • vSphere 4.0 U2 vagy későbbi változat futtatása
  • rendelkezzen az ügyfél valamilyen aktív VMware vSphere SnS-sel. (a teljes lista a feltételeknek megfelelő SKU-król itt érhető el)

A jogosultság ellenőrzésére és a folyamat támogatására a VMware létrehozott egy új web portált. A portálra be kell jelentkezni a VMware-s hozzáférési adatokkal, és meg kell adni a vSphere licenc kulcsát amelyre telepíteni szándékozunk a SLES for VMware-t futtató virtuális gépet. Ha a rendszer rendben találja a jogosultságot, akkor megad egy aktiválási kódot, mellyel aktiválható az előfizetés a javításokra és a frissítésekre.

Részletes információk az aktiváló kulcs regisztrálásával, valamint a SLES for VMware .iso fájljának letöltésével kapcsolatban a csatolt "SLES for VMware Getting Started Guide"-ben olvasható.

A felhasználók számára a VMware által biztosított telefonos támogatás is elérhető az SLES for VMware termékre, melyről bővebb információ a gyártó honlapján érhető el.

Ha segítségre lenne szüksége a SLES for VMware telepítők elérésében, a regisztrációs folyamatban, forduljon hozzánk bizalommal.

CsatolmányMéret
VMware SLES Getting Started Guide - Eng429.81 KB