Veeam

Veeam Software, a premier-level VMware Technology Alliance partner, develops innovative products for virtual infrastructure management and data protection. Customers can reduce costs, minimize risks, and fully realize the promise of virtualization with Veeam.

A VMware termékeire viszonylag sok gyártó fókuszál, mely a platform erősségét is jelenti, hiszen számos alternatíva közül lehet választani egyre több területen, amit a VMware nem fed le (eléggé).

A Microsoft Hyper-V sokkal fiatalabb hipervizor, más a koncepciója, így kevesebb a kapcsolódó termékek köre. Ezen változtat a Veeam azzal, hogy díjnyertes mentő megoldásával a Hyper-V platformot is támogatja, a főbb VMware vSphere alatt támogatott funkciók biztosításával:

 A napokban jelentette be a Veeam, hogy Backup & Replication termékükre megkapták a Certificate of Networthiness minősítést az amerikai hadseregtől. A minősítést a 4.x ás verzió kapta meg, de már folyamatban van az idén októberben megjelent 5.0 –ás változat minősítése is.

Az IT rendszerekben tárolt adataink értéke nem kérdéses. Számos adatbiztonsági technológia áll rendelkezésre, az IT infrastruktúra különböző elemeiben, szintjein. Ma már egy átlagos rendszerrel szemben sem csupán annyi az elvárás, hogy legyen, az sem mellékes mennyi idő alatt, az esemény bekövetkezésénél mennyivel korábbi állapotra tudunk visszaállni.

Az általunk használt virtualizációs platform a VMware vSphere (közismertebb, közhasználtabb nevén: ESX), melynek összes kiadását és hozzá kapcsolódó terméket jogosultak vagyunk értékesíteni VMware Enterprise partnerként.

A vSphere a gyártó a tipikus ügyfél igényekhez igazítva csomagokba rendezte.

Minden igényt nem fednek le a VMware termékei, így egyéb gyártókkal is kapcsolatban állunk: