VMware

VMware, the global leader in cloud infrastructure, delivers customer- proven virtualization solutions that significantly reduce IT complexity. VMware accelerates an organization’s transition to cloud computing, while preserving existing IT investments and enabling more ecient, agile service delivery without compromising control. Organizations rely on VMware, its partners and its industry-leading virtual infrastructure platform, VMware vSphere, to energize their business through IT, while saving energy—financial, human and the Earth’s.

VMware vSphere 5

Két évvel a 4-es kiadást követően megjelent a VMware piacvezető virtualizációs platformjának 5. változata.

Új szoftver verzió kapcsán mindenki elsősorban a műszaki fejlesztésekre kiváncsi. Elmondható, hogy az 5-ös generáció nagyon sok újdonságot hozott, melyek közül néhány jelentősebb a teljesség igénye:

A VMware termékeire viszonylag sok gyártó fókuszál, mely a platform erősségét is jelenti, hiszen számos alternatíva közül lehet választani egyre több területen, amit a VMware nem fed le (eléggé).

A Microsoft Hyper-V sokkal fiatalabb hipervizor, más a koncepciója, így kevesebb a kapcsolódó termékek köre. Ezen változtat a Veeam azzal, hogy díjnyertes mentő megoldásával a Hyper-V platformot is támogatja, a főbb VMware vSphere alatt támogatott funkciók biztosításával:

Ingyenes biztonsági ellenőrzés

A VMware Compliance Checker for vSphere egy ingyenes szoftver és - ahogy a neve is mutatja - olyan egyszerű, könnyen kezelhető szoftvereszköz mellyel a vSphere környezetek biztonsága ellenőrizhető.

VMware View iPad kliens megérkezett

 A VMware bejelnetette, hogy elérhetővé vált a VMware View kliens iPadra. Az iPad felhasználók az alkalmazást az Apple iTunes-ról tudják telepíteni, és segítségével csatlakozni tudnak egy View infrastruktúrához PC over IP (PCoIP) protokollt használva.

Mostantól már a vásárlás időpontjától függetlenül minden vSphere tulajdonos jogosult ingyen használni a Novell Suse Linux Enterprise Server (SLES) for VMware termékét.

A tavaly szeptemberi bejelentéskor a SLES for VMware termék ingyenes használati joga még csak a 2010. június 9.-e után beszerzett vSphere licencek tulajdonosaira vonatkozott. A bejelentést követően nagy érdeklődés mutatkozott nem csak a jogosultak-, hanem azok felhasználók körében is, akik régebb óta rendelkeztek vSphere licencekkel. Mostantól ez a lehetőség számukra is nyitva áll, illetve egyidejűleg a hozzáférés módja is egyszerűsödött.

 A Netalfa Kft. oktatási partnere az Arrow ECS, mely már 2006-óta hivatalos VMware oktatóközpont.

Hivatalos VMware oktatásokon Ön is megismerheti a VMware rendkívül innovatív megoldásait, amelyekkel nagyságrendekkel csökkenő költségek mellett, hatékonyabb és magasabb rendelkezésre állású alapokra helyezheti IT infrastruktúráját.

Új VMware vSphere Standard Acceleration Kit

A VMware termékeit kezdő csomagok - úgynevezett Acceleration Kit-ek - formájában teszi elérhetővé kedvezményes árakon. Ezek a csomagok különböző funkcionalitású és számú vSphere (ESX) valamint vCenter liszenszeket tartalamaznak, így különböző felhasználói igényekre nyújtanak költséghatékony megoldást.

vcloud

vcloud

Mire jó a VMware vCloud Director.

Avagy hogyan lesz a virtuális infrastruktúrából felhő?

A szolgáltatásként nyújtott informatika (IT as a Service) koncepció lényege, hogy a jól skálázható virtuális infrastruktúránkat biztonságosan meg tudjuk osztani akár több egymástól független szervezet között, úgy hogy a felhasználók számára a szolgáltatásokhoz való hozzáférés kényelmes és jól szabályozható legyen. A VMware vSphere infrastruktúrán a vCloud Director biztosítja ezt a funkcionalitást.

Virtualizáció Szilveszterre hangolva :-)

Rengeteg videó lelhető fel szerte az interneten, aminek a témája a virtualizáció. Közeledve az év végéhez ezekből most olyanokat válogattunk, amely remélhetőleg mindenkinek mosolyt csal az arcára. Dőljenek hátra, kivételesen kapcsolják be a hangszórókat - hadd hallják a kollégák is - és élvezzék.

Ezúton kíván a Netalfa Kft., mindenkinek nagyon vidám Szilvesztert, és sikeres Új Esztendőt!