Termékek: kiszolgálók

Számos virtualizációs megvalósítás kiszolgálók kiválasztásával történik. A virtualizált rendszerek sajátossága ezzel szemben az, hogy a kiszolgálók típusa az egyik leglényegtelenebb szempont műszaki szempontból, sokkal fontosabb megfelelő konfiguráció összeállítása ár-érték arány szempontjából.

Miért is? Gyakorlatilag minden hardver gyártó ugyanazokat a processzorokat, memóriákat, hálózati kártyákat, HBA-kat szereli a kiszolgálókba, különbség leginkább a támogatásban és a központi felügyeleti lehetőségekben van.

A virtuális gépek sajátja, hogy nagyon erősen függetlenek a hardvertől, így gyakorlatilag bármin elfutnak. Ami lényeges szempont: lehetőség szerint támogatott legyen a VMware által, megfelelően tesztelt alkotó elemek képezzék az infrastruktúra alapját.

Kiszolgáló vásárlása előtt mindenképpen célszerű megtervezni legalább vázlatosan az architektúrát, ennek átnézésében szívesen állunk díjmentesen rendelkezésére, illetve javaslatot is adunk gyakorlati tapasztalatok alapján a kiválasztandó kiszolgálókra vonatkozóan.