Bemutatkozás

 

Üdvözöljük honlapunkon!

 

Cégünk, a Netalfa Kft. 2002 óta tevékenykedik a hazai informatikai piacon. Célunk, hogy partnereinket hozzásegítsük ahhoz, hogy informatikai rendszerüket gazdaságosabban, ugyanakkor magasabb színvonalon üzemeltessék. Törekvésünk alapját a virtualizácó és kapcsolódó technológiák szolgáltatják. Ezen a területen eltöltött évek alatt elméleti tudásra, gyakorlati tapasztalatokra illetve gyártói kapcsolatokra egyaránt szert tettünk, így biztos alapokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Mára már a piac kínálati oldala számára nyilvánvalóvá vált a virtualizációs technológia jelentősége az informatikai rendszerek üzemeltetésében. A technológia ígérete abban az értelemben egyedülálló, hogy úgy kínál költségcsökkentő lehetőséget, hogy közben nemhogy kompromisszumot nem kell kötnünk a szolgáltatás minőségében, de alkalmazásával a szolgáltatás színvonala is növelhető.

A virtualizáció - mint technológia - alkalmazásából minden méretű és informatikai fejlettségi szintű cég profitálhat. Az iparág fejlődésével a kínált hardverek teljesítménye hatalmas fejlődésen ment keresztül, ugyanakkor teljesen általános üzleti igények esetén is indokolt bizonyos funkciók egymástól való elválasztása.
Hagyományos környezetben ez óhatatlanul a szerverek számának növekedésével és kihasználtságuknak csökkenésével jár. Virtualizálással a fizikai szervereken egymástól teljesen elkülönítetten több virtuális szerver is futtatható, így a drága fizikai erőforrások kihasználtsága jelentősen növelhető. Könnyű belátni, hogy önmagában ez milyen megtakarítást jelent, de ez még nem minden: a virtualizáció technológiájából adódóan „járulékosan” számos lehetőségünk adódik, amellyel közvetve az üzemeltetési költségek jelentős csökkenését eredményezheti. Sőt, ma már az üzleti oldalról egyre gyakrabban megfogalmazott igények – rugalmasság, rendelkezésre állás, üzletmenet-folytonosság, megbízhatóság, adatbiztonság – kielégítését olyan továbbfejlesztett funkcionalitások képesek biztosítani, melynek alapját a virtualizáció teremti meg.

A virtualizáció jelentős hatást gyakorolt a hardvergyártók kínálatára. A fizikai erőforrások logikai szeparálódása lehetővé teszi a fizikai szétválasztásukat is, ezáltal teljesen más elvárásokat támaszt a processzorok, háttértároló rendszerek valamint a hálózat kialakításával szemben is. A technológia kínálta elméleti lehetőségek impozánsak, ám gyakorlati kihasználásuk meglehetősen komplex feladat, szerteágazó tudást igényel.

VMware Enterprise partnerként megoldásaink elsősorban a VMware virtualizációs platformján alapulnak, de figyelemmel kísérjük a többi virtualizációs platformot kínáló cég termékeink fejlődését csakúgy, mint a virtualizációs platformra fejlesztő gyártók kínálatát.
Termékkínáltunk felöleli, a VMware, Dell, IBM, EMC, NetApp, Wyse, ChipPC, Vizioncore, Veem, Microsoft gyártók termékpalettáját.