Erőforrás konszolidáció

Fizikai erőforrások megosztásával (virtualizáció) növelhető a rendszerek kihasználtsága, rugalmasabbá tehető a működés, fejlett funkcionalitással ruházható fel a rendszer, alapot ad gazdaságos magas rendelkezésre állás biztosítására, hatékony mentésre és katasztrófa elhárításra.

 

Üzletmenet-folytonosság

Egy cég számára kulcsfontosságú a folyamatos működés. Informatikai rendszer meghibásodása a cég számos folyamatára és munkatárására hatással lehet különböző károkat okozva, így fontos elemezni a kockázati tényezőket, majd annak megfelelő intézkedéseket hozni az arányos minimalizálásra.

 

Biztonsági mentések

Az adatvagyon egyre jelentősebb, biztosítani kell azok létét különféle problémák esetén is (műszaki hiba, emberi mulasztás, elemi kár, zsaroló vírus, …). Mentési eljárást nemcsak a helyi infrastruktúrára lehet szükséges kialakítani, hanem az igénybe vett felhő szolgáltatásokra is.

 

Katasztrófa-elhárítás

Az üzleti folyamatok biztosítására akkor is szükség lehet, ha a cég teljes telephelyén ellehetetlenül az informatikai szolgáltatás. Helyzettől függően az így megengedett kiesés akár néhány nap is lehet, de akár néhány percre is leszorítható, az adatvesztés mértéke szintén meghatározható.

 

Infrastruktúra klónozása

Teljes virtuális infrastruktúra klónozása megoldható akár néhány perc alatt elsősorban tesztelés vagy akár oktatás céljából (probléma felderítése, alkalmazás bevezetése, frissítések ellenőrzése, …). A tárolóba épített megoldásnak köszönhetően a tárhely foglalás is minimális.

 

Távoli elérés

A céges informatikai szolgáltatásokat egyre inkább nemcsak telephelyen, hanem bárhonnan el kell tudni érni. A levelek rugalmas kezelése hosszú ideje megszokott webes rendszerek és mobiltelefonok elterjedésével, de hasonló igény merülhet fel fájlok vagy ügyviteli alkalmazások esetén is.

 

Mobil iroda

Tipikusan kisebb cégek esetén nem feltétlenül éri meg kiszolgáló infrastruktúrát építeni, az ilyen esetekre olyan rendszert biztosítunk, mellyel mégis teljes értékű informatikai szolgáltatásokat használhat, akár céges irodából, akár otthonról.