Cégismertető

A Netalfa Kft. www.netalfa.hu 2002.-ben alakult magyar tulajdonú vállalkozás, amely elsősorban informatikai infrastruktúra szolgáltatásokat biztosít ügyfelei részére. Az infrastruktúra szolgáltatások gyökere 20 éve a VMware termékek értékesítése volt, amelyet tanácsadás és infrastruktúra építés, támogatás, üzemeltetés követett. A távoli szolgáltatások “egy szerveres” környezetből redundáns tárolós, több telephelyes megoldásokká fejlődtek 2002 óta.

Az ügyfélkör a banki szektortól a szállítmányozáson át a gyártásig különféle profilú cégekből áll, elsősorban az Észak-Dunántúlon, Budapesten, régi, hosszan tartó üzleti kapcsolat a jellemző velük. A cél mindenhol az, hogy az informatika kiszolgálja az üzleti igényeket, növelje a folyamatok hatékonyságát, emiatt személyre szabott megoldást kapnak az ügyfelek.

Igyekszünk az ügyfél elvárásait minél pontosabban teljesíteni, sem alul, sem feleslegesen felültervezni, a rendszerek korlátait és lehetőségeit világosan ismertetni, hosszú távon gondolkodva. Szükség esetén új gyártókat/megoldásokat keresünk az ügyfél problémájára, akár külföldről is.

Vidéki IT szolgáltató cégként ritka a fejlettebb technológiák ismerete/használata. Több olyan helyi cég is van, akiknek budapesti beszállítói vannak pont ezen okból. Mi ehhez képest a fejlett és piacvezető technológiákat elsők között vagy akár elsőként alkalmazzuk, például korábban virtualizáció, Veeam biztonsági mentés, később Zerto replikáció, Fujitsu Storage Cluster.
A következő években az ausztriai terjeszkedésen lesz a fókusz, amelyet egy újonnan palettára felvett gyártó is segít, mert nincs jelentős osztrák jelenléte, de terméke hasznos lehet sok cég számára.