Amennyiben egy cég nem rendelkezik saját informatikai infrastruktúrával (vagy akár telephellyel sem), felhő szolgáltatással is meg tudjuk oldani a munkakörnyezetet: ez esetben nincs másra szükség, mint megfelelő internet kapcsolatra, munkavégzésre alkalmas számítógépre.

Az üzleti adatok és szolgáltatások megbízható infrastruktúrán futva folyamatosan elérhetők, bárhonnan: otthonról, üzleti partnertől, szállodából, akár mobil internet kapcsolatról is.

Ha a cégnek van irodája, azzal is integrálható, például távoli helyszínről megoldható az irodában található nyomtatóra történő nyomtatás.

A szolgáltatás ára felveszi a versenyt egy egyszerűbb helyi “egy szerveres” rendszernél, megbízhatósága, használati rugalmassága azonban jelentősen magasabb, ráadásul a megrendelőnek is kevesebbet kell informatikai kérdésekkel foglalkoznia.

Fontos előnye a szolgáltatásnak, hogy nincs vagy minimális a beruházási igény, mely főleg kisebb cégek esetén lehet megterhelő az elején, ha valamekkora növekedést is figyelembe kell venni.