Bemutatkozás

A Netalfa Kft. 2002.-ben alakult magyar tulajdonú vállalkozás, mely elsősorban informatikai infrastruktúra szolgáltatásokat biztosít ügyfelei részére:

  • helyszíni szolgáltatások, melyek az ügyfelek telephelyén használt informatikai rendszerekkel kapcsolatosak
  • távoli szolgáltatások, melyek akár a Netalfa, akár egyéb partner infrastruktúráján futnak (“felhő”)

Az infrastruktúra szolgáltatások (IT) gyökere a VMware termékek értékesítése volt, melyet tanácsadás és infrastruktúra építés, támogatás, üzemeltetés követett. A távoli szolgáltatások “egy szerveres” környezetből redundáns tárolós, több telephelyes megoldásokká fejlődtek 2002. óta.

Az ügyfélkörnek mind a piaci tevékenysége, mind mérete változó: pénzügyi szektortól a szállítmányozáson át a gyártásig különféle profilú cégek tisztelik meg a Netalfa Kft.-t bizalmukkal immár sok éve. Az ügyfelek néhánytól több száz fő munkatárssal rendelkeznek, esetenként ezres nagyságrendeben, elsősorban Budapesten és az Észak-Dunántúlon, de fiókirodák és egy-két partner az ország keleti részében is található.

Megoldásokhoz elsősorban bevált és ismert gyártók termékeit/szolgáltatásait vesszük igénybe, ugyanakkor új technológiákat is folyamatosan fedezünk fel, melyekkel különleges igényeket is ki tudunk elégíteni, vagy rugalmasabb, jobb, esetleg gazdaságosabb lehetőséget biztosít az ügyfelek számára.

A cél minden esetben az, hogy az informatika kiszolgálja az üzleti igényeket, növelje a folyamatok hatékonyságát.