Rendszermérnök

Új munkatársunk legfontosabb feladata napi tevékenység szintjén olyan rendszerek kialakítása, amelyek hosszú távon gazdaságosan, könnyen üzemeltethetők, megfelelően dokumentáltak, átláthatón működnek. Azaz folyamatosan szilárd alapokon nyugvó szolgáltatások biztosítása. Használt főbb rendszereink:

  • tároló: Fujitsu DX, Netapp FAS, Dell/EMC
  • kiszolgálók: Dell, Fujitsu
  • virtualizáció: VMware
  • operációs rendszerek: Linux, Window
  • alkalmazások: Exchange, Active Directory, SQL Server, Postfix, Dovecot, Apache, PostgreSQL, MySQL&co és hasonlók
  • felhő szolgáltatások (Microsoft)

Akikkel együtt kell dolgoznia: rendszergazdák, felhasználók, esetleg alkalmazások beszállítói (webfejlesztők, fejlesztők), egyéb területek integrátorai.

A legfőbb szakmai kihívás új irányok feltérképezése, pl. felhő szolgáltatások integrálása a portfólióba (meglévő megoldások kiegészítése, újak felvétele), új technológiák megtanulása, követése, megfelelő technológia kiválasztása és helyes alkalmazása.

Folyamatosan jönnek elő apróbb fejlesztési igények is, melyekkel bizonyos területeken jobban el lehet mélyülni, ezek célja tipikusan az automatizálhatóság növelése.

Elvárások

Az ideális jelölt szereti a szakmáját, érdeklik az újdonságok, a problémákra kivételes esetektől eltekintve nem káromkodás a reakció, hanem kihívást lát benne. Tudja magáról, hogy ami ma teljesen egyértelmű, az egy hónap múlva már csak halvány emlékfoszlány lesz, így a dokumentáció hasznos (mások pláne nem emlékezhetnek).

Ügyfelekkel is tud kommunikálni, meg tudja érteni és elfogadni a másik szempontjait, nem feltétlenül „kér hülyeséget” az ügyfél.

Az ideális jelölt rendszerben tud gondolkodni, az adatbiztonsági szemlélet nélkülözhetetlen, üzemeltetett már éles rendszert.

A mérnöki gondolkodás alapkövetelmény: hasznos, ha valaki ismeri a működés hátterét, nemcsak alkalmazza, ezt segítené felsőfokú tanulmány. Tipikus példa a titkosítási technológiák: ma már mindennap alkalmazzuk, de az elméleti alapokat nagyon hasznos tudni a tisztánlátáshoz. Aki ezt nem tanulta iskolában/egyetemen, az tipikusan csak vakon használ valamit, például a számokat (kulcshossz) nem tudja hova tenni.

A munkakörhöz szükségesek a Linux (elsősorban Ubuntu, Debian) és virtualizációs ismeretek, de Windows Servertől és kapcsolódó technológiáktól sem szabad idegenkedni. A VLAN, LACP, STP fogalmak nem kelthetnek zavart. Parancssor alkalmazása elvárt, akár eszköz konfigurációjához, akár Linux esetén, de HTTP vagy SMTP kommunikációhoz is kapóra jöhet. 3-4 év szakmai tapasztalata elvárás, mert kell valamennyi idő megismerni a való élet ízét, az üzleti elvárásokat: az üzembiztonságot emelnénk ki elsődlegesen – mind technikailag, mind szolgáltatásilag -, ugyanis ennek hiányával szembesül először az ügyfél.

Extrém minimál tapasztalat: olyan egyetemista, aki 2-3 évet dolgozott már egyéni gyakorlást követően, éppen végzett/végez és most költözne haza Szombathelyre.

Angol szakmai szövegek megértése és írásbeli kommunikáció alapfeltétel, előnyt jelent a telefonos kommunikációs képesség (például gyártói ügyfélszolgálatokkal). Az ausztriai terveink miatt hasznos lenne a német nyelvtudás.

Egyre ritkábban, de előfordul, hogy ügyfeleknél személyesen kell bizonyos feladatokat elvégezni, így a jogosítvány praktikus kiegészítő.

Amit kínálunk

Olyan munkatársat szeretnénk, aki számára fontos értékkel bír, hogy itt nemzetközi szintű szakmai elvárásoknak kell megfelelnie, cserébe viszont hosszú távon biztos szakmai karriert, családias hangulatú (nem multi) cégkultúrát, és nagy önállósággal végezhető munkát ajánlunk.

Nálunk a munka változatos tevékenységeket jelent, emellett rugalmas munkabeosztást, járványtól függetlenül is részleges távmunka. Rugalmas munkabeosztásra példa: ha el kell menni a gyerekért, semmi akadálya, ha éppen nem ég a ház.
Emellett folyamatosan új technológiák, termékek megismerését, gyártói képzéseket, egyéni fejlődést.

Munkavégzés helye: Szombathely

Jelentkezés: pályázatát pályázatát (fénykép, magyar nyelvű önéletrajz) emailben küldje el az allas@netalfa.hu címre, a tárgy mezőben „Rendszermérnök”-ként megjelölve kérjük elküldeni.

A motivációs levelet az e-mail szöveges részébe írja (ne csatolt fájl legyen), és a következő kérdéseket feltétlenül válaszolja meg benne:

  1. Miért szeretne váltani?
  2. Mi az, ami megfogta a hirdetésünkben?
  3. Mi volt eddigi legnagyobb szakmai sikere?
  4. Mit vár el egy munkáltatótól ahhoz, hogy hosszú távon ott dolgozzon?