Rendszermérnök

Az ideális jelölt szereti a szakmáját, érdeklik az újdonságok, a problémákat kihívásként kezeli. Tudja magáról, hogy ami ma teljesen egyértelmű, az egy hónap múlva már csak halvány emlékfoszlány lesz, így a dokumentáció hasznos (mások pláne nem emlékezhetnek).

Ügyfelekkel is tud kommunikálni, meg tudja érteni és elfogadni mások szempontjait.

Az ideális jelölt rendszerben tud gondolkodni, az adatbiztonsági szemlélet nélkülözhetetlen, üzemeltetett már éles rendszert, az üzembiztonság folyamatosan szem előtt tartja.

A mérnöki gondolkodás alapkövetelmény, fontos ismerni a technológiák működési hátterét.

A munkakörhöz szükségesek a Linux és virtualizációs ismeretek, de Windows Servertől és kapcsolódó technológiáktól sem szabad idegenkedni. A VLAN, LACP, STP fogalmak nem kelthetnek zavart. Parancssor alkalmazása elvárt, akár eszköz konfigurációjához, akár Linux esetén, de HTTP vagy SMTP kommunikációhoz is kapóra jöhet. 3-4 év szakmai tapasztalata elvárás.
Angol szakmai szövegek megértése és írásbeli kommunikáció alapfeltétel, előnyt jelent a telefonos kommunikációs képesség (például gyártói ügyfélszolgálatokkal), német nyelvtudás.

Egyre ritkábban, de előfordul, hogy ügyfeleknél személyesen kell bizonyos feladatokat elvégezni, így a jogosítvány praktikus kiegészítő.

Az állás betöltéséhez előnyt jelent hasonló területen szerzett tapasztalat.

Főbb feladatok, munkák: új munkatársunk legfontosabb feladata saját és ügyfeleknél levő rendszerek üzemeltetése, újak kialakítása, amelyek hosszú távon gazdaságosan, könnyen üzemeltethetők, megfelelően dokumentáltak, átláthatón működnek, azaz folyamatosan szilárd alapokon nyugvó szolgáltatások biztosítása.

Használt főbb rendszereink:

  • tároló: Fujitsu DX, Netapp FAS, Dell/EMC
  • kiszolgálók: Dell, Fujitsu
  • virtualizáció: VMware
  • operációs rendszerek: Linux, Window
  • alkalmazások: Exchange, Active Directory, SQL Server, Postfix, Dovecot, Apache, PostgreSQL, MySQL&co és hasonlók
  • felhő szolgáltatások (Microsoft, Google)

Akikkel együtt kell dolgoznia: rendszergazdák, felhasználók, esetleg alkalmazások beszállítói (webfejlesztők, fejlesztők), egyéb területek integrátorai.

A legfőbb szakmai kihívás új irányok feltérképezése, pl. felhő szolgáltatások integrálása a portfólióba (meglévő megoldások kiegészítése, újak felvétele), új technológiák megtanulása, követése, megfelelő technológia kiválasztása és helyes alkalmazása.
Folyamatosan jönnek elő apróbb fejlesztési igények is, melyekkel bizonyos területeken jobban el lehet mélyülni, ezek célja tipikusan az automatizálhatóság növelése.

Amit kínálunk

Olyan munkatársat szeretnénk, aki számára fontos értékkel bír, hogy itt nemzetközi szintű szakmai elvárásoknak kell megfelelnie, cserébe viszont hosszú távon biztos szakmai karriert, családias hangulatú (nem multi) cégkultúrát, és nagy önállósággal végezhető munkát ajánlunk.
A munka változatos tevékenységeket jelent, emellett rugalmas munkabeosztást, járványtól függetlenül is részleges távmunka lehetőséggel.
Biztosított új technológiák, termékek megismerése, gyártói képzések, egyéni fejlődés.

Fontos!
A motivációs levelet az e-mail szöveges részébe írja (ne csatolt fájl legyen), és a következő kérdéseket feltétlenül válaszolja meg benne:

Miért szeretne váltani?
Mi az, ami megfogta a hirdetésünkben?
Mi volt eddigi legnagyobb szakmai sikere?
Mit vár el egy munkáltatótól ahhoz, hogy hosszú távon ott dolgozzon?

Munkavégzés helye:
Szombathely

Jelentkezés:
Amennyiben a fenti hirdetésünk kihívást és motivációt jelent az Ön számára, kérjük, küldje el magyar nyelvű fényképes önéletrajzát a tárgy mezőben “Rendszermérnök” szót feltüntetve az allas@netalfa.hu email címre.